• Dangris a.m.b.a.

Seneste nyt fra Dangris

Dangris leverer nu grise både til DanePork og Tican

Pressemeddelelse 7. december 2023

 

DanePork er ny samarbejdspartner for Leverandørselskabet Dangris. Derfor kan Dangris nu tilbyde sine andelshavere valget mellem at få slagtet grisene hos den traditionelle og mangeårige samarbejdspartner, Tican eller hos det hastigt voksende slagteri DanePork ved Vejle.

Det er en tilfreds formand, Søren F. Overgaard, som udtaler: ”Vi har længe haft en ambition om at kunne tilbyde vores andelshavere et valg mellem flere slagterier. Det er nu lykkedes med indgåelsen af aftalen med DanePork. Vi ser frem til at udleve Dangris’ strategi om fortsat at være en væsentlig toneangivende spiller i et konstruktivt samarbejde med såvel Tican som DanePork – og evt. andre slagterier som viser sig at være interessante. Fra begge slagterier oplever vi en fælles forståelse for værdien af et langsigtet strategisk samarbejde.”

Søren F. Overgaard forsætter: ”Vi oplever, at vores andelshavere køber ind på betydningen af at have et leverandørselskab, som dagligt arbejder med værdiløftet: At sikre medlemmerne profitable vilkår, tryghed i afregningen, garanti for betaling og nemme løsninger på udfordringer. Vi håber derfor at endnu flere griseproducenter vil tilslutte sig Dangris til fordel for både den enkelte og hele branchen.”

Ovenpå et par tumultariske år med vanskeligheder med først at få slagtet grise, dernæst uenigheder om afregningsbetingelser og endelig faldende produktion, glæder direktør Uffe Wiborg sig nu over at Dangris er kommet godt videre med samarbejdet med Tican. Uffe Wiborg forsætter: ”Vi kigger fremad til alles bedste og er alle glade for både det daglige og fremtidige samarbejde. Vi har i øvrigt flere nye tiltag på vej, som styrker andelshavernes fordele af medlemskabet af Dangris.”

Dangris præsenterer et solidt regnskab for 2023

Generalforsamlingen 7. december 2023

 

Leverandørselskabet Dangris har d. 7/12 afviklet generalforsamling i Herning Kongrescenter. Generalforsamlingen var som altid godt besøgt og foregik i en god stemning.

Dangris præsenterede for regnskabsåret 2022-23 et overskud på 56.446.000 kr. Overskuddet blev enstemmigt besluttet udbetalt til andelshaverne, som derfor modtager yderligere 16 øre/kg oveni årets hidtidige udbetalinger.

Som formand Søren F. Overgaard udtaler: ”Det kan stadig betale sig at være andelshaver hos Dangris”.

På generalforsamlingen var følgende på valg: Griseproducenterne Morten Yde, Søren Bonde Larsen og Jan Houe, samt eksternt medlem Lars Daugaard Jepsen, underdirektør i Dansk Erhverv.

Jan Houe valgte efter 14 år i bestyrelsen at trække sig. I stedet blev Christian Sørensen valgt. Øvrige blev genvalgt.

Få seneste nyt i indbakken

Tilmeld dig vores nyhedsmail nedenfor, så du automatisk modtager seneste nyt direkte i din indbakke.

Subscribe

* indicates required
læs cookie politik